STEPEN - MESIHOVINA Vrijeme danas
TUŽNO SJEĆANJE: Hrvatski vitez Tomislav Skočibušić 05.07.1992. - 05.07.2022.

Na današnji dan prije 30 godina 05.07.1992. godine u Slivnici iznad Osojnika (Dubrovačko zaleđe), Općina Ravno (BiH), svoj život za domovinu u 25. godini života položio je naš Tomislav Skočibušić. 

Uz pokojnog Tomislava u istoj akciji stradala su još trojica pripadnika Postrojbe za posebne namjene "Kobac" koja je djelovala u sklopu 156. Makarsko-Vrgoračke brigade Hrvatske vojske:  Boris Bandić, Markica Roso i Stipe Ursić. 

Tijekom izvršavanja dodijeljenih zadataka u sklopu operacije HV-a kodnog naziva "Tigar'' njihov kamion u vožnji je pogođen ručnim bacačem. Tom prilikom ranjeno je još desetero njihovih suboraca.

Na nama je trajna obveza sjećanja i iskazivanja počasti i zahvalnosti svim hrvatskim dragovoljcima i braniteljima, a posebno onima koji su poput našeg Tomislava - Tole, kako smo ga zvali, nesebično dali svoj život za slobodnu i neovisnu domovinu Hrvatsku. 

Neka im dragi Bog udijeli vječni mir i pokoj duši na nebesima!

 Mjesto stradanja u Slivnici - Općina Ravno - 1992.

Suborci, prijatelji i rođaci na mjestu stradanja 2022.

Više fotografija s obilježavanja 30. godišnjice stradanja hrvatskih vitezova u Slivnici možete pogledati u GALERIJI DOGAĐAJA, i našem YouTube kanalu.